Chiffongklänning med assymetriskt snittChiffong är ett material som är tunt och väldigt halt och svalt. Det är skirt och passar därför perfekt till klänningar och kjolar. På senaste tiden har chiffonklänningar och chiffongkjolar blivit oerhört populära. Särskilt den assymetriska sortens klänning som hänger ner mer på ena sidan. Antingen är den långa delen nedför ena benet medan andra benet är relativt bart, eller så är klänningen helt enkelt assymetrisk på så sätt att den är lång baktill och kort framtill. Alla dessa chiffongklänningar och chiffongkjolar är inte assymetriska, vissa av dem är bara ovanligt tunna och kanske ser man en tjock underkjol medan överkjolen hänger utanpå. På så sätt bildas ett sorts skirt intryck och det blir supersnyggt när ljuset faller på.

Den mest populära chiffongklänningen bland modebloggare och Hollywoodstjärnor är den svarta. Men även gröna, aprikosfärgade och röda varianter är populära och mycket omtyckta.

Vad passar till en chiffongklänning? Kanske en bolero. Till en chiffongkjol kan man ha en virkad top och ett brett skärp med blingigt spänne eller dubbelt spänne. Fotbeklädnader som passar till är t.ex. stövletter eller ankelboots, eller vad sägs om ett par vanliga hederliga klackar i ganska neutral stil?


Hitta en chiffongklänning eller -kjol mycket billigt


Nu rekommenderar vi dig att köpa en klänning eller kjol som är bra kvalitet förstås. Dessa kan du bl.a. hitta hos klanningaronline.com Men vi vill också tipsa om att man kan hitta chiffongklänningar och chiffongkjolar otroligt billigt. Tror du oss om vi säger ca 40 kronor inklusive frakt? Då pratar vi alltså om nya kläder. Kolla in eBay och gör en sökning på chiffon skirt/dress eller assymetric skirt/dress så ska ni se. (Vi kan inte lova att ni inte fastnar i tullen men detta är mycket ovanligt när det gäller så här små, tunna paket. Leveranstiden brukar vara ca två, tre veckor.

Blå assymetrisk Chiffongklänning
Denna blå, assymetriska chiffongklänning hittade vi på eBay för endast $24 inklusive frakt. Vad sägs?