Tuff, feminin stil: Kenza skinnjacka - bikerjackans ansikte utåtKenza var kanske den som gjorde skinnjackan till en verkligt stor trend i Sverige? För visst var de populära redan innan men hon tog det liksom till en ny nivå, gjorde bikerjackan till något feminint, något som inte bara är avsett för knuttar och rockers.

En vanlig skinnjacka i bikermodell är kanske inte det trendigaste en tjej kan ta på sig. Men när det gäller Jofama by Kenza ser vi en typ av jacka som är skuren perfekt efter de kvinnliga formerna och som framhäver dem på ett fördelaktigt sätt. På det viset får man en skinnjacka som har ett mycket feminint stuk men ändå vissa inslag av tuffhet och maskulinitet.


Jofama by Kenza nummer 3, 9 och 10


Det finns olika modeller på Jofama by Kenza. De benämns med nummer. En modell heter 3 och en annan 9, den ena svart den andra röd. Det har nu även kommit en ny modell, nämligen Kenza skinnjacka 10 som är svart med fuskpäls. Den har samma kvalitetsskinn som de andra två men har en lite glammigare och lyxigare look för den som vill se extra kvinnlig ut. Här kan man verkligen se den perfekta kontrasten mellan mjukt och hårt.

Jackorna är rätt så dyra och blir inte mycket billigare om man köper dem begagnade på Tradera. Så om man letar efter rea så är det bättre att kolla på några av de butiker som säljer skinnjackorna. T.ex. Shestore som ägs av Kenzas farbror. Där har de ibland rea.

Skinnjackorna av Kenza är perfekta till många olika sorters kläder, t.ex. kjolar, klänningar, jeans och de passar både på hösten och vintern. Kort sagt en allroundjacka som man kan ha till mycket. Inte konstigt att de blivit så populära!